a zuhanyfüggöny eleddig ismeretlen funkciója

szalveta-kek-zold-viragok

Nem tudom, mi áll a gondolat-keletkezések neurobiológiai hátterében. Honnan jönnek, hogyan fogalmazódnak szavakká, melyik az, amelyik elszomorít, vagy épp az, amelyiktől fülig ér a szánk. Az én fejemben gondolat-dugó van, torlódás, és különösen a reggeli zuhany közben mintha felpattintanánk egy fölrázott pezsgősüveget, kitörnek a hajnali sejtelmes fényviszonyok közepébe! Hova lesznek? Ötletek, elképzelések, tervek. Ott toporognak még a történetfoszlányok, szereplők, megfogalmazásra váró ráébredések, és felsóhajtó mondatba öntendő érzelmek. Nem kell mindent érteni. A fényképezőgépet sem értem.

mariska

felkérném egy posztra a Csipke és fazékba

Tudom, hogy égre-földre hangoztatom, a negyven, khm, negyven és fél, meghozta az érettséget, meg a felelősségteljességet, és ne is említsem a megfontoltságot, de még mindig maradt egy nagy adag naivság. Még mindig bedőlök egy-két hülyeségnek. A Nagy Zűrös Időkben, miután újra kellett telepítenem az életem néhány alapprogramját, vettem egy könyvet, nem merem leírni a címét, egy könyvvásáron, nem is igazán önmegvalósító könyv, de  majdnem úgy kezdődik a címe, hogy hogyan legyünk…aaa hát? Az igazi nők! (Nem ezzel a szóval) Alapvetően x számú jó tanácsra épül. Ilyenek, hogy legyen egy állandó parfüm illatod, ami csak a Tiéd, meg hogyan kell felfrissülni, ha egy egész napos munka után megy randira az ember lánya, és egyáltalán hogyan tegyük izgalmasabbá az életünket. Mi, leharcolt bénák! És abban volt egy érdekes tanács: válasszunk filmes példaképet, akinek mozdulatát, egy-két jellemvonását átvehetjük. Emlékeztek gyerekkorunkban a stip-stop játékra? Stip-stop ez én vagyok! És olyan jó volt azonosulni valakivel! Mintha levennék a saját design kitalálásának a terhét! Persze, nem így van. Tényleg ebben az életkorban (40 ja, nem, 40,5) már kialakul, nem kell görcsölni rajta. De azért a Lányommal szoktunk ilyet játszani. És nekem kapásból van valaki, akire még mindig szeretnék hasonlítani, persze, hogy Mariska a Sörgyáriból! Csak nekem nincs hosszú mézszínű hajam, és sokat trenírozok ugyan, de még mindig nem tudok egy húzásra legurítani egy korsó sört, csak majdnem. És nincs Francinom, és nem másztam fel még a kéményre, csak majdnem. De mondjuk az apró beleszédülés a napon a sörtől… az igen!

gilmore-girls

mi is majdnem ilyen jól nézünk ki

Most Gilmore Girls -lázban égünk a Lányommal (magyar fordításban Szívek szállodája), már tudunk nagyon gyorsan viccesen beszélni, és nekem igazából az tetszik, hogy anya és lánya milyen bizalmas, meghitt kapcsolatban vannak, remélem, és nagyon szeretném,  ha évek múlva is tudunk csacsogni a semmin, és nem érhet baj, mert mi vagyunk egymásnak az egyes gyorshívó.

Ha eljön a tavasz, és nekiállok az egész lakást kifényesíteni, rendet rakni, szortírozni, ablakot pucolni, leporolni és kiporszívózni, akkor leszerelem a zuhanyfüggönyt is, ahová reggelente beakadnak a friss gondolataim, a megvalósításra váró mini projektjeim, és nagyon óvatosan kiviszem az erkélyre, ott beletartom a tavaszi szelek fuvallataiba, hogy ha már idáig itt rejtőzködtek, szálljanak most ki a napfényre, amelyik maradni akar, visszajöhet, de amelyik meg menni akar,  keressen más tettre készebb gazdát! Ne frusztráljon már a beteljesületlenségével!

Bezzeg Mariska a nagy sörgyári kádban fürdik, nem csoda,  hogy simán fölmászik a legmagasabb kéményre szép kilátást nézni!

———————————————————————————————

Bloggerina verseny – hírek: eszméletlen tempóban gyűlnek a lájkok, szavazatok, a Csipke és fazék legutóbbi frissítésemben a bűvös ötvenen kívül esett, de van még idő, február 17-ig! Ha már belefogtam, kampányolok egy kicsit, nem árt az önmenedzselést gyakorolnom. Gyakorolnom? Állandóan megbuktam belőle! Akkor kialakítanom és fejlesztenem. Emberek, olvasók! Szavazzatok! Hm. Elsőre nem rossz.

ITT

 

 

 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


6 × = húsz(on) négy

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB