visz a bringán

butchcassidyandthesundancekid-3

Amikor megtalál egy dal, akkor helyre kerülnek az érzelmek a kavalkádban, ami amúgy is rendezhetetlen így a tavaszkezdetben. De persze csak arra a pár percre, amíg hallgatom, és aztán ha végre a fejembe mászik a szöveg a dallam mellé, akkor a dúdolás alatt is. Behív egy olyan képet, aminek csak a hangulata van meg, de tegnap utána jártam ennek a képnek, és meg is találtam, és aztán rájöttem, hogy az a kép meg benne van az egyik kedvenc filmemben is. Sőt még kettőben, sőt lehet, hogy a kedvenc filmjeimnek ez a közös nevezője?

Tegnap jött ki a Magashegyi Underground-nak három új száma, reggel beérve rögtön meg kellett hallgatni, és a Darazsak című betalált középre. Ha tudnék dalt írni, most ezt írnám egy az egyben itt a Csipke és fazékban. De nem értek hozzá, semmit se, csak laikus fogyasztó vagyok, és minősíteni sem tudok szakmailag, egyetlen mércém, jó-e hallani a fülemnek, lelkemnek, agyamnak, hatással van-e rám, vagy inkább  jó lesz háttérzenének. Meg tudok-e örülni  neki, ha megszólal az autóban, vagy nyomkodom a gombokat.

Idelinkelem, itt meg tudjátok hallgatni, szerintem csipkés, ha lehet minőségjelzőt alkotnom a blogra hajazva.

Mosolyogni kellett a képtől, hogy visz a bringán! És ez valami alapmotívum lehet, hogy egy férfi teker, és a nő meg vigyorog mellette, nem is, mindketten vigyorognak, meg száll a hajuk, olyan helyzet, amiben nem tudok elképzelni könnyeket, vagy stresszt. Ez valami boldogság, Mennyország előzetes, és szabadság feeling. Peace, flower, freedom, happiness. Még nézni is milyen jó, hát még zötykölődni a biciklin kettesben úticél nélkül, csak ki a szabadba, csak egy kicsit máshol lenni, csak kicsomagolni egy álmot.

Jules és Jim

Jules és Jim

Mindegy is, mit akart kifejezni a szerző, miről szól a dal igazán, mi az első értelmezése, kit érdekel? Nekem biciklire kell ülnöm, és kitekerni a világból, a napszak bármelyik percében, ha csak pillanatokra kikerget a valóságból, akkor is másként  zuhanok vissza.

amélieÉs nézzük a filmeket,  elsőként: Buch Cassidy és a Sundance kölyök – ez a kép jött be legeslegelőször, főkép fent, aztán természetesen a Sörgyári a végén, amikor Francin kibiciklizik Mariskával a szénakazalhoz, harmadikként meg: Amélie csodálatos élete – igaz, itt nem bicikli van, de a hangulat ugyanaz! Na és Jules és Jim?

És az a legjobb, hogy alapvetően nem is szeretek túlságosan biciklizni, de így nem bánnám, ha kék-zöld foltjaim lennének!

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB