kavalkád

curly-wind-hi

Annyi minden kavarog, zúgolódik és kecmereg a fejemben, tiszta egy össze-visszaság: reménykedek, izgulok, megbékélek, mérgelődök. Itt a május vége: hát micsoda tavasz volt? Ezerféle! Érzelemgazdag, igen, és ez a legjobb benne!

Nem telnek semlegesen a napok! Mindegyiknek van spec hangulata, vagy bekeveredik rendesen a végére. Határozottan még mindig élvezem ezt az időszakot, ti. 40+. Hömpölyögnek az események, és tényleg minden jó kedvvel teli. Nagyjából.

Ma a suli felé menet elkezdett villogni egy piros izé a műszerfalamon: kis hőmérő, alatta folyó. Meg kellene mérni valami folyadék-hőmérsékletet? Nem a Skodáknak szokott felforrni a vizük? És villog a benzinlámpa is, na! Aztán az a sárga szerelőkulcsos autóvonal is megmutatta magát. Felküzdöttem magam a suliig, közben már hívtam is a szerelőmet: ha villog és piros, azonnal le kell állni vele, de ha gondolja, itthon vagyok, ráérek, megnézem. Nem is tudtam, mennyire kincset érő szavak ezek, negyed óra múlva parkoltunk a kis műhely előtt: vízpumpát elvesztettük, meghalt, vége. De pár órán belül minden rendben, és robogok hazafelé.

power-flower-living-roomOtthon lenni, a kis lakásban, a fényben, a békességben, vidámságban. Ezt is mindig akartam, hogy a lakás legyen egy relax-sziget. Úgy, de úgy  tudunk mi benne pihenni! Azok a jó kis pizsamás napok télen! Amikor kint ragad a külvilág, a munka, az iskola, a rohanás. Csak dőlni jobbra, balra. Az itthoni illatok, főleg a főzésé és a kiteregetett ruháé. Amikor költöztem, az első legmegnyugtatóbb hangok a működő mosógépből jöttek. Zajlik a Zélet! Igen. Apróság? Talán. Nem nagy cucc valóban. De mégis boldogító tud lenni a vérzivataros idők után. Élünk, eszünk, sörözünk, beszélgetünk, nevetünk, filmet nézünk, szeretünk. Ez a dolce vita nálunk. (Na jó, nem árultam el mindent.)

Az ilyen kis háttér apróságok adják az erőt a nagy tettekhez, felelés az iskolában példának okáért. Vagy az önálló életvezetés és stabil két lábon állás. Vagy ez még mindig nem a nagy tett? Mindenkinek van egy nagy dobása? Egyszer bejön az ász póker?

És a nagy fejkavalkádban benne van a várakozás, erről már írtam elég sokat. Várok én is mindennap valamire, hogy megtörténjen. Hogy délután legyen, és összeszedjem a gyerekeket, vagy hogy este legyen és kimozduljak a csajokkal. Vagy hogy hétvége legyen és irány az erdő, a rét, a kirándulás.

Dinner_for_Two_fsVagy csak egész egyszerűen arra, hogy itt legyél.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


8 − kettő =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB