söréjszaka

beernight

Kislánykoromban álltam a vurstliban a pultnál, néztem fölfelé a felnőttekre, mint a Lóci versek szereplője, néztem, ahogy isszák a sört a férfiak a hasas korsóból, és törölgették a bajszukat, a szájukat, és isszák a nők a pikolót, és ők is csak törölgették a szájuk sarkát, nevettek, és egyáltalán nem a tv híradós témákról beszélgettek, a férfiak kihúzták magukat minden korty után, a nők egy kicsit fintorogtak, de kacéran pillogtak vissza, szállt a körhinta, a vattacukorillat, és céllövöldék durrogtak távolabbról, és én csak nyúltam fölfelé a korsók felé, mi lehet abban a mézszínű italban, amitől ilyen szépek az emberek és ilyen jókedvűek, csak szerettem volna belemártani az ujjamat a fehér habba, pedig pontosan tudtam, hogy az nem édes, mint a sütemények tejszínhabja, hanem egészen más, hiába mondják nekem, hogy nem nekem való, mert keserű.

Ma már az én gyerekeim bámulnak rám, ha nem is a vurstliban, de egy fesztiválon, ahogy törölgetem a szájam szélét, és mosolygok bele az életbe. Ma nem akartam, hogy bárki lásson, vége lett ennek a nehéz napnak, a vizes hajamra egy törülközőt csavartam, és beálltam a fridzsider elé, a fénybe. Hm, szép kis készlet, amit a héten begyűjtöttem, minden vásárlás után nézegettem, jól vannak-e a kis üvegek, nem mondom, jelentősen megváltozott a hűtőm képe, és a sörfajták sora, nálam a bortartón is változatos színekben fekszenek a sörök, és várnak a beteljesülésre. Lecsendesedett már minden, és én meg… melyikkel randizzak? Ezt nem, még nem vagyok rá felkészülve, ez a múltkor még fura volt, még nincs itt a második esély ideje, ez legyen? Hm. Nem, ezt elviszem a családi találkozóra, hogy bemutassam, mi a fene bajom van mostanság, miért is rajongok, akkor legyen mondjuuuuuuuk… basszus, azért ez mégsem olyan, mint amikor állok a ruhásszekrény előtt: nincs egy rohadt göncöm, amit felvegyek … Na, elég, gyere, legyél te velem! Sicc innen, te rusnya macska, keress máshol dorombolni valót, egyedül fogom meginni ezt a derék sört, te jó ég, csak bevillan, hogy egyszer majd állok egy terápián a csoportomban, sziasztok, Orsi vagyok, függő, és akarok beszélni róla!

söréjszakaNyitom az üveget és a partit. Már hangja is van, ahogy lecsordul a pohárba, már itt a hab, már visszacsillan rajta a mécsesem… mi lesz itt? Be kéne izzítani a tojásfőző órát, meddig marad így a hab, ami épp olyan, mint amikor a friss hajnalban a nagymamámmal kiraktuk a fehér dunnákat a napfényre. Első korty, első szerelem, izgalom, vajon megfogja-e ma a kezem, vajon átöleli -e a vállam. Az illata meg olyan, mintha egy borzongós hideg helyen furcsa, de épp gyümölcsfák borítanának be, fekszem a földön és rám hullik az összes szirom. Aztán jön pár mohó korty, aztán egy nagyon lassú, aztán elmélyül a szerelem, aztán nem mondom meg, hogy mi. Akkor meg hirtelen aláhullik a törülköző a fejemről, az arcomba hullik a hajam, mint ahogy a szél az arcomba fújja egy endorfinfelszabadító futás közben, és a következő pillanat meg éppen olyan, mint amikor Francin belepuszil váratlanul a nyakamba, éppen a fülem mögött azon a részen, ahol kezdődik a tarkóm széle, és akkor visszajön a gyümölcsfás borzongás, ami egyesével pattan ki minden csigolyámon, de csak egy-egy pillanatra és olyan lágyan, mint ahogy a virágok pattannak ki a rügyfakadáskor. Ott van mindez, ahol a fizikai létem ezernyi idegpályája becsatornázódik a lelkembe. Igen, valahogy így.

Most várok egy kicsit, az utolsó korty legyen melegebb,  énekelni kellene a holdvilágos éjszakán-t, vagy a múltkor mit is zengedeztem ruhahajtogatás közben? I’m in love with a fairytale…yes, sure! Elbúcsúzunk, szépen lassan, és hűtlenül bepillantok a többiekre a hűtőben.

Túlzás ez? Csak szavakba öntöttem, és mivel az elmúlt napokban semmi másról nem olvasok, csak a sörről, és hozzá újra felfedezem a verseket, hát ez lesz belőle, és ez az ősz is borzongatós, és költői, pedig alig egy hónap telt el belőle, szépséges lesz az egész, tudom.

 

2 Responses to söréjszaka

  1. Hajdók Zoltán szerint:

    Jó írás, gratulálok!

  2. gindzsinn szerint:

    Ez nagyon jól esett, megyek is a hütőhőz:)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


kettő × = 18

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB