negatív – pozitív

beer relax

A susnyásba az egész felnőttséggel! Magabiztosság, meg élettudatosság, meg tervezés és takarékoskodás, meg minden kutyafüle nagy szavak. Néha egészen úgy működöm, mint egy gyerek: ha dicsérnek, szárnyalok, ha leszúrnak, elkeseredem. Elég egyszerűcske.

Ha negatív visszajelzés jön a világból, akkor megakadnak a dolgok, mint a tű a rossz lemezjátszón. Ha jó szándékkal, kitartással küzdök, és mégis jön a bünti, hogy nem fizettem be a parkolócetlit, akkor az igazságtalan, mert az összes többi mindent meg befizettem. Ha odateszem magam, időt szánok rá, felkészülök, és mégis némaság van a szavaim után, az bizonytalanná tesz. Ha a jókedvű kreatív ötleteim visszhang nélkül maradnak, az ügyetlenné tesz. Először csak a dühösség, és dac, hogy csak azért is én megmutatom, és jön újra a végeláthatatlan küzdés, de hisz azért van, hogy megerősödjek, nem? De mióta erősödöm már! Hova lehet még ennél jobban megerősödni, mi lesz az én kedvességemmel, bárány-szelídségemmel, ha a skorpió-mérgesség felé tartok?  Aztán jönnek a kételyek, biztos jól csinálom? Biztos ezzel kell egyáltalán foglalkoznom? Bizonytalanság, kedvetlenség, elkeseredés, mélabú, önbizalomvesztés, fejfájás, gyomorgörcs, tenyérizzadás… talán legrosszabb a közömbösség.

De ha visszamosolyognak, biztatnak, akkor előkerülnek a színek a szürkeségből. Ha meglátják az apróságban is az igyekezetemet, akkor tovább hajtok. Ha mellém állnak, nem ítélnek el, akkor ki is húzom magam. Ha befejezem, és az utolsó sorra is reagálnak, mert végig figyeltek, akkor sikerélmény. Kiteljesedés, helyén valóság, önbizalom. Lélekharmónia, kinyílás, barátkozás. Ha átkarolnak, megnyugvás, ha hiányzom, sietősre veszem a lépteimet. Védelem, biztonságérzet, szabadság, és boldogság már minden különösebb ok nélkül is.

A susnyásba az egész baromsággal! Magasról teszek, ki mit gondol, ki mit jelez vissza, tudom, amit kell, bízhatok magamban, bontok egy tökjó sört, tökre felrakom a lábamat a teraszkorlátra,és tökmindegy a világ, és tökleejtem, és tökmagot pattintgatok a fogammal, és tökjól nyomom és kész! Ez minden most, amit a felnőtt viselkedésemről gondolok, szóval a “kabát hasad meg, nem a tudatom!”

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


öt × = 10

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB