gravitáció nélkül

flying circus

Tök hülye napok vannak már megint! Zizisek. Nem jó értelemben egyáltalán. Zsúfoltak. Stresszesek. Amikor a reggeli rohanásban a csúcsforgalom kötelező kelléke egy lehetetlenül széles mezőgazdasági gép mínusz ötvennel haladva előtted hosszú perceken és hosszú kilométereken keresztül. És persze nincs parkolóhely, ha odaérsz egyszer. Késés. Magyarázkodás. Lúzerség a köbön. Agylövés hajnalban. Bárcsak lekerülne a teher a vállról, és elengedne a Föld, a vonzás, legyen lebegés, szárnyalás, genyó gravitáció nélküliség!

Ami lehet, elcsesződik. Sírhatnék reggel és este. Most tuti szar olvasni is ezt. Na jó, azért szupi kis gyerekezős hétvége volt. A szédülős fejfájást leszámítva, amit hazahoztam péntek délelőttről, szombat este cirkuszban voltunk, és jé! Az volt a címe az új műsornak, hogy „Zéró gravitáció”, szóval engem hatökörrel sem lehetett volna anno cirkuszba vontatni, mindig volt bennem egy kis ellenérzés, valami rossz hangulatú groteszkség, de ez most jó volt, egészen kikapcsolt és szórakoztatott, kacarásztunk a gyerekekkel, és a zenekar játszotta az Ötödik elem zenéjét, a díva áriáját, és tényleg tátva maradt a szám a trambulinos csapatnál. Mondjuk az első lézerfényes számnál annyi gyors éles villanás volt, hogy kapásból megoldották párszáz ember szemkorrekciós műtétjét, de a lég- és talajtornászok repkedtek a levegőben, és megint volt olyan szám, amit nem is tudtam nézni, be kellett fogni a szemem, mert én ugyan végig nem nézem, ha a porond közepére pottyannak a művészek. De nem pottyantak, sőt elengedte őket a Föld és egymás karjába kapaszkodtak. Itt nem lehet hibázni!

swimming poolVasárnap reggel meg megint úszóedzés, sokat úsztam a víz alatt, és alig ment az orromba a víz, de azért még ott nem tartok, hogy bevállaljak egy búvártanfolyamot, ááhh, tuti extra klausztrofóbiás pánik ezerrel. Csak jó bebújni másodpercekre, a tehermentesített létezésbe. Megkönnyebbül az izomzatom. Negatív repülés. Vissza az anyaméhbe.

Felváltanám ezt a stresszes szédelgést egy kellemes súlytalanságra. A közeg mindegy. Lehet a karod is.

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB