simítás

nap1

amikor összecsúszik  minden, amikor nem látok se kiutat, se azt a rohadt fényt az alagút végén, amikor vörös, kisírt szemekkel fejezem be a napot, amikor már reggel fáradtan ébredek, mert éjszaka óriásokkal és atomfegyverekkel viaskodtam, amikor nihil-szerűség, magány-szerűség, gond-terheltség, hiába-valóság, kér-lelés, esd-eklés… akkor egyszer csak

egyszer csak megsimítod a hátam. most épp napfénnyel. novemberi déli melegséggel. itthon vagyok, nem mentem ma be a belváros zajába, levegőtlenségébe. a doktor bácsi megint elhajtott, hogy nincs énnekem semmi bajom se, csak kimerült vagyok a végletekig. ha akarom, mérjem otthon a vérnyomásom, de csak nyugi kell. pihenés, térerőtlenség, amiről mindig is álmodozom. el kell jutnom mielőbb a világ végére, ahol semmi nincs, mióta vágyom erre. milyen szép ma az idő, akár el is lehetne indulni. kényelmes túrabakancsban, meleg kötött sállal a nyakam körül, pici laposüveggel a zsebemben. ja, és napszemcsi! kipirulnék a friss szélben. folyna az orrom is, kesztyűben kutatnék papírzsepi után.

de még nem lehet indulni, még van itthon is dolgom, és ahogy ülök a konyhában a gépnél, simítod a hátam. ott felül, ahol mindig le van tapadva az izom. eláraszt valami jótékony melegség, mióta nem éreztem ezt. nem is látom rendesen a monitort, mert a nap átsüt a vállam felett. bele is borzongok, hiszen olyan, mint a reggeli zuhany: jó forró, vad hideg, forró, hideg, forró, hideg, ezzel borzolódom reggelenként, hogy épkézlábként nyissak egy új napra.

hiszen arrébb megy a nap is, hiába húzom arrébb a székemet, hogy megtaláljam újra a simítást, máris tudom, hogy valami újat találsz ki, majd váratlanul megint, megsimítod, ha nem is a hátam a meleg napfénnyel, de a lelkem valami meghatóval.

azért a biztonság kedvéért benyomok egy sört.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


hat × = 36

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB