mindig az kell, ami nincs

virág3

Izzasztó meleg. Fülledtség a városban. Légkondiból ki a negyven fokba. Fagyis pultok sora. Gyöngyöző sör, párás korsó. A lángos is forró a papíron keresztül is. Ha jön egy kis szellő a Duna felől, beletartom az arcomat, és felitatja a cseppeket a hajam tövénél a nyakam hajlatában. Nyár, szikrázó, éles kontúrokat meghazudtol a remegő délibáb. De értem jössz a munkába ma délután.

Hangos a strand, még mindig nem tudok fejest ugrani, de te tudsz. Frissen gyantázott lábszárakon illatozik a környezetbarát kókusz illatú naptej. Könnyű kalandról olvasok a puha fedeles bestsellerben, kinevetsz, hogy ma azon is meghatódom. A napszemüvegem pici piros foltot hagy az orrom két oldalán. Heverészek, szerzel egy csíkos napernyőt. Nem tudsz megverni a snapszerban. Nem kérek vattacukrot, rászállnak a méhecskék. Ne dicsekedjél nekem a vitorlás érmeiddel! Hunyorgok rád. Hány milis borosta is áll éppen jól neked?

Itt nincs wifi, kit érdekelnek a felületes kommentek, te érdekelsz, de haragszom rád, vagyis úgy csinálok, mintha haragudnék, mert rád azt nem lehet. Mindig megviccelsz, de nem léped át a hüje baromság határt. Már nincs senki, aki fűszálat forgatna a fogai között, csak te. Hozol még egy sört, és bámulsz, már megint, ahogy iszom. Áll a levegő, lassú minden lélegzetvétel.

Magamra húzom a farmer rövidgatyám, papucsban slattyogunk haza, forró a teraszunk köve, hintaágy nélkül is ringunk a vörösborral, piheg a Hold is az égen. A medence mellett hagytad a szavakat, és még  mindig bámulsz, aztán egy kis színes tetkót festesz a bokám fölé a mécses fényénél, és azt belefújod az álmomba.

Didergek. Nyitva hagytam az ablakot. A kinti hőmérőn mínusz tizenhét fok.

2 Responses to mindig az kell, ami nincs

  1. Jánosvitéz szerint:

    Még egy nap sem telt el ,és a fele már
    teljesült is.

    J.

  2. csipke és fazék szerint:

    a sör része mindig teljesül. a sör megbízható. a mínuszokban is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


− három = 4

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB