menet közben

traffic

Felhasználom a modern technikát, és íme, mint menő negyvenes, gyerekeim büszkesége, akik már nem égnek rommá miattam a béna nyomkodós miatt, telefonon írom a posztot, a buszon, a reggeli dugóban! Már csak azt kell kitalálni, hogy tudom menteni, és ne vesszen el a susnyásba!

Sikerült! De alig találtam vissza erre a felületre. Szóval visszajöttünk a síelésből már egy hete. Felvételi lázban égünk, stresszterror ez gyereknek, szülőnek. Úgyis felveszik valahova, csak nem kell közmunkát végezni az én gyönyörűséges kamaszomnak! És ezért is, visszavágyunk a havas lejtőre. A frissességbe! Az égszínkékbe! Hiányzik a mozgás, bár hétvégén egy laza öt kilométert letoltam a futópályámon, fantasztikus volt! Na mentem! Átülök a metróra!

Na, az orosz főnök lezáratta a Kossuth teret, még jó, hogy nem is itt kell leszállnom, különben húznék vissza a meleg puha-pihébe, mert éjszaka sokat forgolódtam, és úgy írnék valamiről, de le vagyok tiltva, de úgyis megfogalmazom metaforában, hasonlatban, megszemélyesítésben és invokációban, és minden ismeretlen írói eszközben! Aztán, ha egyszer a Csipke és Fazékból film készül, győzzék majd megjeleníteni a vásznon!

Most egy jó ideig élem a city life-ot, nem megyünk sehova, dolgozunk, építjük a… ja, nem. És csak pillanatokra szakadunk ki, vagy esténként, vagy hétvégenként, vagy az álmainkban. Mert újra álmodom. Mert az álmaim az év elején elvesztek. Lehet, hogy épp a susnyásba. És most újra. Újra.

lovacskaLe kell szállnom, csak még egy képet közzéteszek: a síelésen autóval átmentünk egy másik pályára, és a havas erdei úton elénk állt egy szép pejkó, és nézett. Én voltam a bátor suttogó, aki kiszállít a kocsiból, megbeszéltük, hogy egy picit ügessen arrébb, nagyon cuki volt, hallgatott rám, belenézett a nagy barna szemeivel az én nagy barna szemeimbe, és egy kicsit Avatart-t játszottunk. Ha felpattantam volna a hátára, ha felröpített volna a hegyek fölé, vagy mint az unikornisok leszármazottja elvitt volna a mítoszok földjére fehér törzsű nyírfák közé élet vizét kortyolni és boldognak lenni…

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB