és mondja…

plane

és mondja, mikor visz el már repülni? de hisz megígérte! hogy hová lesznek az ígéretek? talán megfejtettem. felszippantja egy óriás felhő. és a halálunk után turkálhatunk benne, hogy rátaláljunk és beváljanak, megéljük, átéljük, megvalósítjuk. és visszaadjuk azokat a beteljesült vágyakat, amiket valaki más helyett kaptunk meg. mikor visz el repülni? azt mondta, szárnyalunk a tenger, a sivatag felett, mint az a gróf és a nő. hogy bemutat a Kis Hercegnek és a megszelídült rókának. mert maga ismeri őket.

és mondja, hova tűnik néha az arcáról a mosoly? azt is mondta, hogy én magának a hajnali virágos mező vagyok, amibe csak hátraveti magát, hajnali cseppben látja az arcom, a könnycseppem meglágyítja a felkelő forró napot. hogy a búzakék és a szalmasárga zsong maga körül, ha engem néz. messzire ment? hát képzelje oda! messzire sodródott? de fel tudunk oldani időt és teret. megígérte.

hová lesznek az ígéretek? nem tűnnek el, nem lesznek áttetszővé, a szavak megformálódtak, ott lebegnek a felhő édes sűrűjében. repüljünk oda, a fellegekbe, ahogy én ígértem, hajat lobogtatni, szélzúgást fülelni, mézszínű dallamot dúdolni. és vigyorogni, milyen hülyén áll a repülős szemüveg. kapcsolja ki a motort, hogy újra halljam a megszeppent csendet, amit meg lehet törni a félénk, kacér mondattal: angyal szállt el fölöttünk.

és mondja, mondja, hogy szürke az élet a hangom nélkül! és mondja, hogy éles körmű macska vagyok. és mondja, hogy vérzik a vállgödre, amibe belekaptam. hát jó. majd mondja. ha durcás leszek, hogy kiengeszteljen. mert maga azt sem hagyja, hogy haragudjak. és mondja, hogy táncba visz, hogy feledteti a rosszat, mert leitat a tekintetével, és egyetlen simítással, és mondja, hogy feltölti a laptopomat, csak írjak. mert az ígéretének szavai elvesznek, ha nem írok róla.

és mondja… most már marad. örökre.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

A bloghelyet a Dunaújváros Online Kft. üzemelteti.
honlapkészítés: DDSWEB